Belgian Mobile ID

Een consortium van grootbanken en netwerkoperatoren in België werkt samen om de Belgische referentie voor mobiele identiteit en digitale privacy te ontwikkelen.

scroll down

Wij zijn Belgian Mobile ID

Op 18 juli 2016 ondertekenden onze aandeelhouders een gezamenlijke overeenkomst. Onze gedeelde ambitie: alle Belgische burgers een ongezien veilige manier aanbieden om zich digitaal te identificeren.

Met onze mobiele oplossing willen we het iedereen met een gsm en Belgische eID makkelijker maken om digitaal in te loggen, zich te registreren, transacties goed te keuren en zelfs documenten te ondertekenen.

Onze 7 aandeelhouders

Een steeds digitalere samenleving heeft nood aan een digital ID

Daarom lanceren we één enkel digital ID dat gebruikt kan worden voor alle digitale interacties, van je inloggen of aanmelden op diverse websites, betalingen bevestigen en contracten valideren tot reizen boeken.

Deze behoefte zal in de toekomst alleen nog groeien, net als onze mobiele connectiviteit in de wereld van het ‘Internet of Things’.​

Shoppen
Zaken
Gezondheid
Overheids-diensten
Online accounts
Bankzaken

Je zou niet moeten kiezen tussen veiligheid en gemak...

Vandaag worden mensen geconfronteerd met een hele waaier identificatiemogelijkheden zoals logins, paswoorden, PIN-codes, tokens,... Vaak moeten ze hierbij kiezen tussen veiligheid of gebruiksvriendelijkheid.

… maar je persoonlijke gegevens veilig én makkelijk kunnen gebruiken en delen.

Onze oplossing maakt het mogelijk om veilig, makkelijk en met respect voor de privacy persoonlijke gegevens digitaal te gebruiken of te delen.

Belgian Mobile ID lanceert itsme®, de app waarmee je veilig en snel inlogt, gegevens deelt en tekent. Altijd en overal.

Ontdek itsme®

Ons engagement

Dankzij onze nieuwe oplossing voor identificatie en authenticatie zorgen wij ervoor dat het beheer van uw persoonlijke gegevens in de digitale wereld nog makkelijker én veiliger wordt.

Wij willen dé Belgische referentie voor digitale identificatie en authenticatie worden, en vertrekken vanuit 4 pijlers:

Uw veiligheid: onze prioriteit

De beveiliging van uw persoonlijke gegevens: dat is waar het ons om gaat. Wij hebben een nieuwe vorm van digitale identificatie en authenticatie gebouwd die gebruik maakt van een app op je smartphone en je SIM-kaart. Voor het gebruik volstaat één unieke code!

Uw privacy in eigen handen

Wij vinden dat iedereen de controle over zijn online privacy zelf in handen zou moeten hebben. Iedereen wint bij een heldere en veilige digitale identificatie en authenticatie, zowel de klant als de dienstverlener.

Toegankelijk voor iedereen

Het is onze ambitie om een laagdrempelige service te bieden die voor iedereen in België beschikbaar is. Makkelijk toegankelijk én met een hoge kwaliteit.

Gebruiksvriendelijke diensten

Veiligheid en gebruiksgemak moeten hand in hand kunnen gaan. Daarom ontwikkelen wij diensten die gebruiksvriendelijk, snel en efficiënt zijn.

Meer weten?
Geef ons een seintje.

Ons project is in volle ontwikkeling. Hebt u vragen over de veiligheid van mobiele identificatie of digitale privacy? Wilt u meer info over Belgian Mobile ID? We horen het graag van u.